Forside · Bestille · Søk i Lofotboka Wednesday, December 19, 2018
Navigasjon
Fredriks bok


Fredriks bok

Fredriks bok

Fredrik Endresens artikler fra Værøy er nå samlet til en bok. Det ble vel 120 sider, rikt illustrert og innbundet. Boka koster 148,- kr + porto og kan bestilles her.
Bruk søkemotoren

Røst

Bruk søkemotoren

Leiter du etter en artikkel om Henningsvær eller Røst – eller historier om forlis, eventyr og sagn. Søkemotoren til Lofotboka kan være bra å ha. Søk her.


Fuglefangst, lundehund og ørnefangst


Lundehunder i MåstadFuglefangst, lundehund og ørnefangst

 Lofotboka holder til på Værøy. Øya har holdt i hevd en rekke spesielle tradisjoner. Vi har samlet tre av artiklene fra Lofotboka om lundehund, om fuglefangst og om ørnefangst slik at du her kan få anledning til å lese litt om disse spennende tradisjonene.
Det finnes også tilgjengelige filmer om både lundehund og fuglefangst. På nettstedet www.varoyrhs.com finnes også en rekke andre filmer.

Forfatter

Hans J. Bjørnstad
Forfatter

I Lofotboka -80 hadde Marit Lund Horseide en artikkel om forfatteren Hans J. Bjørnstad. En av Bjørnstads mest kjente bøker – er boka om de nord-norske skillingsvisene. ”…men kirkesangeren var pennefør..” og speiler av de mange som måtte henvende seg til en skrivekyndig mann for å sende et brev eller skrive ned en vise. De finnes fortsatt noen få eksemplar av boka. For bestilling, se annet sted på nettsida.
Les om Hans J. Bjørnstad her.Ambassadører

Værøy MannskorAmbassadører


I fjorårets Lofotbok ble Værøy Mannskor presentert i forbindelse med korets 80-års jubileum. Her kan du både se og høre koret framføre ”Værøysangen”.


Utsolgt sjeldenhet

Hans J. Børnstad...Men kirkesangeren var pennefør

Utsolgt sjeldenhet


På et lager fant vi noen eksemplar av boka ”…men kirkesangeren var pennefør” av Hans J. Bjørnstad - illustrert av Kaare Espolin Johnson. Boka handler om nord-norske skillingsviser. Vi har ca 9 eks av boka – prisen er 125 kr + porto.
Her kan du forresten lese litt fra boka – og her kan du gjøre din bestillingKulturprisvinner

Kulturprisvinner


Vi er stolte over å ha Vestvågøys kulturprisvinner - Halvor Gustavsen - som skribent i Lofotboka. Også i høstens utgave blir han å finne. Her kan du lese litt om og av kulturprisvinneren.

Illustratør

Erik A EriksenIllustratør


Erik A Eriksen har vært mye benyttet som illustratør i Lofotboka. Her kan du lese litt om kunstneren og se noen av illustrasjonene.


Nettutgaver

Frimerke
Nettutgaver


Vi minner om at utgavene fra og med Lofotboka 2001 ligger ute på nettet til fritt bruk – mest for de mange som skal skrive oppgaver med emner fra Lofoten. Er du på jakt etter spesielle emner i Lofotboka, søk her.Værøy

Værøy
Værøy
Lofotboka holder til på Værøy som er den nest minste og nest ytterste av de seks kommunene i Lofoten.
Værøy har 750 innbyggere fordelt på 17,5 kvkm. Det er totalt 22 km veier i kommunen som er best kjent for sine fuglefjell og ikke minst at den spesielle lundehunden stammer fra den veiløse grenda Måstad på Værøy.
Næringsgrunnlaget er fiskeriene, noe som gjør Værøy til en av de mest produktive kommunene i landet. 

Vi har lagt ut noen bilder fra Værøy. Det finnes mange nettsteder om og fra Værøy. Vi har laget en link over til et sted der du kan se bilder og film 
fra Værøy. Mange av filmene er for øvrig laget av Lofotboka.

Samleobjekt

Samleobjekt

Lofotboka er etter hvert blitt et hett samleobjekt. Vi kan ikke skaffe alle utgavene, men de utgavene vi har, kan du bestille for en rimelig penge. Det er kanskje en fin måte å gi barn og barnebarn interesse for øyriket? Her kan du bestille de forskjellige utgavene av Lofotboka


Side 2 av 2 < 1 2
Kalender
MaTiOnToFr
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Lofotboka

Her finner du samtlige utgaver av Lofotboka. Klikker du på omslaget, vil du få opp noe av innholdet, og noen kan du lese som pdf.

 

Lofotboka